Media: koning Charles wil kortere en goedkopere kroning

Vorsten

21-09-2022 12:42:05

De kroning van koning Charles zal waarschijnlijk minder groots en minder duur worden dan die van zijn moeder koningin Elizabeth in 1953. De nieuwe vorst zou dat volgens diverse Britse media niet gepast vinden gezien veel Britse huishoudens moeilijk kunnen rondkomen.

De kroning van koningin Elizabeth kostte destijds bijna 1,6 miljoen pond, te vergelijken met een bedrag dat nu 46 miljoen pond (ruim 52 miljoen euro) zou zijn. Tussen de dood van koning George en de kroning van Elizabeth zat bijna 1 jaar en vier maanden.

Een bron zegt tegen de Daily Mirror dat de ceremonie “korter en kleiner” zal zijn. “De koning is zich zeer bewust van de strijd die de Britten tegenwoordig voeren en wenst daarom dat de ceremonie wel recht moet doen en trouw moet blijven aan de lang gekoesterde tradities van het verleden, maar ook representatief moet zijn voor een monarchie in een moderne wereld.”

Ook The Telegraph meldt dat de kroning “korter, eerder, kleiner, goedkoper en representatiever zal zijn voor verschillende gemeenschapsgroepen en religies”.

Meer Verenigd Koninkrijk