Meghan is blij dat ze weer thuis in de VS is

Vorsten

15-08-2020 11:55:44

Het gezegde ‘oost west, thuis best’ gaat zeker wel op voor Meghan, de hertogin van Sussex. De Amerikaanse vrouw van de Britse prins Harry keerde dit jaar terug naar haar thuisland en is daar – ondanks een roerige start – blij mee.

De dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die in mei door politiegeweld om het leven kwam, hakte er bij Meghan in het begin nog wel in. Het systematische racisme was nog altijd aan de orde van de dag in de Verenigde Staten. “Maar dat verdriet veranderde in een gevoel van inspiratie omdat ik zie dat het tij keert”, zei Meghan vrijdagavond tijdens een top van The 19th*, een nieuwsorganisatie waar voornamelijk vrouwen werken.

“Vanuit mijn standpunt is het niet nieuw om de stroom van racisme en onbewuste vooroordelen waar te nemen”, zei Meghan, die zelf opgroeide in Los Angeles. “Maar ik denk dat de veranderingen die nu bewerkstelligd worden iets is waar ik onderdeel van wil zijn en waarbij ik mijn stem wil laten horen. Dus ja, het is goed om weer thuis te zijn.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.