‘Meghan moet mond houden over Amerikaanse politiek’

Vorsten

26-09-2020 15:19:09

Harry en Meghan moeten hun koninklijke titels als hertog en hertogin van Sussex worden afgenomen. Dat is de mening van 68 procent van de deelnemers aan een opiniepeiling die het Britse maandblad Tatler vorige maand heeft gehouden en komende week publiceert. In de editie die komende donderdag uitkomt, wordt extra aandacht besteed aan Meghan, die een jaar geleden ‘als meest besproken vrouw van dat moment’ ook de voorpagina van het societyblad sierde.

“In een jaar kan veel gebeuren”, aldus Tatler. Daarom is ervoor gekozen opnieuw een peiling te houden over de Sussexes. Dit omdat ze eerder dit jaar een einde maakten aan hun actieve rol binnen de Britse koninklijke familie en naar de Verenigde Staten verhuisden. “Vorig jaar waren de meningen over Meghan verdeeld, nu vindt een grote meerderheid dat de titels moeten worden afgenomen”, bericht het maandblad.

Van de ondervraagden vindt 63 procent dat de Amerikaanse Meghan zich moet onthouden van commentaar op de Amerikaanse politiek. Die mening werd al geventileerd voordat Harry en Meghan afgelopen week in een gesprek met Time de Amerikanen opriepen om op 3 november vooral te gaan stemmen. Dat leidde aan beide kanten van de Atlantische oceaan tot aanzienlijke kritiek omdat het Britse koningshuis geacht wordt zich niet in politieke zaken te mengen.

President

Buckingham Palace verklaarde echter dat Harry en Meghan zich als privépersonen hadden geuit. De Amerikaanse president Donald Trump maakte in een reactie Meghan, die zich al verschillende keren tegen hem heeft uitgesproken, belachelijk. “Ik wens Harry veel succes, want hij heeft het nodig”, zei de president ook. Een kleine 35 procent van de deelnemers aan de peiling dacht ook dat Meghan de ambitie heeft om zelf president te worden van de Verenigde Staten.

In het nieuwe nummer van Tatler is ook een interview opgenomen met Omid Scobie, de journalist die een bewonderend boek schreef over de relatie van Harry en Meghan.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord