Meghan noemt uitspraak overwinning voor iedereen

Vorsten

11-02-2021 18:55:02

Meghan, de vrouw van prins Harry, is blij dat uitgever Associated Newspaper Limited (ANL) en The Mail on Sunday na twee jaar ter verantwoording zijn geroepen “voor hun illegale en onmenselijke praktijken”. Dat zegt ze in een eerste reactie op de uitspraak van het hooggerechtshof. Ze noemt het een overwinning voor iedereen.

De hertogin van Sussex zegt dat de tabloids die onder ANL vallen al lange tijd in de privélevens van beroemdheden wroeten, zonder dat ze daarvoor worden berispt. Het is voor hen een spel, aldus Meghan. “Voor mij en voor zoveel anderen is het echter het echte leven, zijn het echte relaties en echt verdriet. De schade die ze hebben aangericht gaat heel diep.”

“De wereld heeft behoefte aan betrouwbaar, op feiten gecontroleerd nieuws van kwaliteit. Wat The Mail on Sunday en de zustertabloids doen is het tegenovergestelde”, stelt Meghan. “We verliezen allemaal wanneer verkeerde informatie meer verkoopt dan de waarheid, wanneer morele uitbuiting meer verkoopt dan fatsoen, en wanneer bedrijven hun bedrijfsmodel creëren om te profiteren van de pijn van mensen. Maar vandaag hebben we allemaal gewonnen.”

Het hooggerechtshof in Londen stelde donderdag vast dat ANL met de publicatie van de veelbesproken brief van Meghan aan haar vader inderdaad haar privacy schond. Ook werd met de publicatie inbreuk gemaakt op het auteursrecht van de hertogin van Sussex.

Meer Verenigd Koninkrijk