Meghan werkte mee aan biografie Finding Freedom

Vorsten

18-11-2020 21:01:19

Meghan, de hertogin van Sussex, heeft meegewerkt aan de veelbesproken biografie Finding Freedom over haar en haar man prins Harry. Dat melden Britse media op basis van rechtbankdocumenten.

Meghan gaf een vriend toestemming om persoonlijke informatie te verstrekken aan de auteurs van het boek. Ze was bang dat het verhaal rondom haar vader Thomas Markle verkeerd werd opgeschreven en wilde daarom haar kant van het verhaal laten horen.

De medewerking van Meghan kan invloed hebben op de rechtszaak die ze aanspande tegen uitgeverij Associated Newpapers. De hertogin klaagde de uitgeverij aan omdat de krant Mail on Sunday vorig jaar februari een “vertrouwelijke, persoonlijke” handgeschreven brief aan haar vervreemde vader Thomas Markle publiceerde. De advocaten van de uitgeverij beweren dat Meghan haar eigen privacy heeft geschonden door details over haar leven te delen met de auteurs van Finding Freedom.

Medewerking

Eerder bepaalde het High Court in Londen al dat de biografie gebruikt mag worden in de zaak. Tot nu toe werd altijd al aangenomen dat Meghan en Harry op enige wijze meegewerkt hadden aan het boek. Zelf ontkenden ze dat echter.

De rechtszaak zou eigenlijk op 11 januari van start gaan in Londen, maar die datum werd eind vorige maand verplaatst. Wanneer Meghan nu precies in de rechtbank wordt verwacht, is nog niet bekendgemaakt.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.