Meghan wil in november naar de stembus

Vorsten

12-08-2020 19:54:55

Meghan, de hertogin van Sussex, is van plan om tijdens de komende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten haar stem uit te brengen. Dat zegt de voormalige actrice tegen het blad Marie Claire, dat in totaal 95 invloedrijke vrouwen sprak over waarom ze in november naar de stembus gaan.

“Ik weet hoe het is om een stem te hebben én hoe het voelt om geen stem te hebben”, stelt Meghan. “Ik weet ook dat veel mannen en vrouwen hun leven op het spel hebben gezet zodat wij ons kunnen laten horen. Die kans, dat fundamentele recht, is nu ons stemrecht en de kans om al onze stemmen te laten horen.”

Meghan deelt ook een van haar favoriete citaten. “Eentje waar mijn man en ik regelmatig aan gerefereerd hebben.” De quote, van de Nieuw-Zeelandse kiesrechtactiviste Kate Sheppard, luidt: ‘Denk niet dat jouw enkele stem er niet veel toe doet. De regen die valt op de uitgedroogde grond, bestaat uit losse druppels’. “Dat is de reden waarom ik stem”, zegt Meghan.

De uitspraken van Meghan zijn volgens Britse media enigszins opmerkelijk omdat leden van de Britse koninklijke familie niet stemmen. Dat doen ze om hun neutraal te blijven.

Op wie Meghan straks gaat stemmen, is niet bekend. Het is echter onwaarschijnlijk dat ze voor de zittende president Donald Trump zal kiezen. In 2016 uitte ze kritiek op de toenmalig presidentskandidaat en stelde zelfs te overwegen naar Canada te verhuizen als Trump daadwerkelijk president zou worden.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord