Michael Fawcett stapt voorgoed op bij stichting prins Charles

Vorsten

12-11-2021 12:02:17

De voormalig persoonlijke bediende van prins Charles, Michael Fawcett, stapt voorgoed op als directeur bij de liefdadigheidsorganisatie van de Britse prins. In september werd bekend dat Fawcett tijdelijk zijn taken neerlegde vanwege aantijgingen dat de oud-directeur zijn positie gebruikte om een rijke Saoedi-Arabische zakenman een koninklijke onderscheiding te geven.

Volgens The Sunday Times, die twee maanden geleden als eerste met het verhaal kwam, had Fawcett een deal gesloten met de zakenman voor gulle donaties aan de stichting. In 2018 werd Fawcett directeur van de liefdadigheidsorganisatie van de oudste zoon van koningin Elizabeth. Al voordat hij aangesteld werd als directeur, zou Fawcett de deal met de zakenman hebben gesloten.

De liefdadigheidsorganisatie zegt intern onderzoek te hebben gedaan. De precieze conclusies zijn niet bekend, behalve dat Fawcett voorgoed vertrekt. Het kantoor van prins Charles en Camilla, Clarence House, laat weten ook geen gebruik meer te maken van de diensten van Fawcett. Die organiseerde af en toe nog wel feesten en partijen voor Charles. Zo was hij verantwoordelijk voor het zeventigste verjaardagsfeestje van de hertogin van Cornwall.

Fawcett en prins Charles zijn naar verluidt hechte vrienden. De Britse prins liet eerder al weten “geen kennis” te hebben van de aantijgingen aan het adres van zijn voormalig persoonlijke bediende.

Meer Verenigd Koninkrijk