Mogelijk laatste gesprek Charles en Philip te horen in docu

Vorsten

17-09-2021 23:53:31

In de nieuwe documentaire Prince Philip: The Royal Family Remembers is te zien wat mogelijk het laatste gesprek tussen prins Charles en zijn in april overleden vader prins Philip zou kunnen zijn geweest.

Bijna alle leden van het Britse koningshuis komen in de nieuwe documentaire aan het woord. Onder meer Charles en zijn zonen William en Harry delen herinneringen aan Philip. De interviews met de royals zijn voor en na het overlijden van de hertog van Edinburgh op 9 april opgenomen.

Te zien is hoe Charles zijn vader op 8 april opbelt, de dag voordat Philip zou overlijden. De man van koningin Elizabeth zou op 10 juni honderd jaar zijn geworden en daarom was zijn familie bezig met het plannen van een feestje. Charles deelde zijn vader dat nieuws mede en kreeg een reactie in stijl.

“We hebben het over je verjaardag gehad en of er een receptie komt of niet”, zegt Charles. De reactie van Philip was achteraf vrij ironisch. “Dan moet ik wel nog in leven zijn hè?” Charles kon er op dat moment wel om lachen. “Ik wist dat je dat zou zeggen!”


Meer Verenigd Koninkrijk