‘Natuurlijk moet Prins Andrew meewerken aan onderzoek FBI’

Vorsten

06-07-2020 12:09:54

Keir Starmer, de leider van de Britse oppositiepartij Labour, zegt dat Prins Andrew “natuurlijk moet meewerken” aan het onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI naar de rol van Ghislaine Maxwell in de misbruikzaak van Jeffrey Epstein.

“Het doet er niet toe wie je bent, in een serieuze zaak als deze geef je je volledige medewerking aan zo’n onderzoek als je daarom wordt gevraagd,” aldus Starmer tegen een journalist van The Times.

De Amerikaanse autoriteiten willen met Andrew praten over zijn verstandhouding met Maxwell en de veroordeelde pedofiel Epstein.

Maxwell, de ex-vriendin van Epstein, werd vorige week in de VS aangehouden. Ze was en bleef ook na hun relatie bevriend met hem. Sommige vermeende slachtoffers van de multimiljonair zeggen dat Maxwell betrokken was bij het misbruik. Ze zou meisjes hebben geronseld.

Ook Andrew kende Maxwell goed en werd met haar op verschillende momenten gefotografeerd. Zij introduceerde hem in de jaren 90 bij Epstein. Jeffrey Epstein werd verdacht van kindermisbruik en pleegde vorig jaar op 10 augustus zelfmoord in zijn cel in New York.

“Prins Andrew heeft niks te te vrezen van Ghislaine Maxwell. Ze zal haar mond niet open doen over Andrew tijdens het onderzoek”, zei Laura Goldman, een vriendin van Maxwell zondag.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord