Nederlandse bloemisten ontwerpen bruidsboeket Beatrice

Vorsten

18-07-2020 22:40:34

De Britse prinses Beatrice, dochter van prins Andrew en kleindochter van koningin Elizabeth, heeft voor haar bruidsboeket hulp ingeroepen van oorspronkelijk uit Nederland afkomstige bloemisten: Patrice en haar broer Rob van Helden van RVH Floral Design uit Londen.

Dat maakte Buckingham Palace zaterdag bekend in een persbericht over het vrijdag in de beslotenheid van de All Saints-kapel van Royal Lodge in Windsor gesloten huwelijk van de kleindochter van de Queen en Edoardo Mapelli Mozzi.

In het door Patrice van Helden ontworpen boeket waren onder meer jasmijn, lichtroze en crèmekleurige lathyrus, ivoren trosrozen, roze O’Hara-tuinrozen en wasbloem verwerkt. Naar koninklijk gebruik waren er ook takjes mirte uit de tuin van koningin Victoria in opgenomen.

“We gebruiken wanneer we maar kunnen Britse zomerbloemen in ons werk, en ik ben de eerste die lokaal inslaat, waar we ook zijn in de wereld”, aldus Rob van Helden in een eerder gesprek ter gelegenheid van British Flowers Week. Patrice verzorgt doorgaans de logistiek voor evenementen. “Ik weet niet wat ik zonder haar zou doen.”

Van Helden heeft de koninklijke familie eerder tot klant gehad, evenals onder anderen Pierce Brosnan en Elton John.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.