Nederlandse musical over ‘Lady Di’ op komst

Vorsten

2019-06-15 07:13:00

Medialane, het bedrijf van Iris van den Ende, werkt aan een musical over de in 1997 verongelukte Britse prinses Diana. Het stuk, From Diana With Love, is haar eerste zelfgemaakte Nederlandse productie en moet eind 2020 of begin 2021 in de theaters te zien zijn, zo maakt de dochter van Joop van den Ende zaterdag bekend in De Telegraaf.

“Het idee voor deze voorstelling is dat het verhaal van Diana door de ogen van haar kinderen verteld wordt. Op een realistische manier voert zij gesprekken met William en Harry, zij bemoeit zich met hun partnerkeuze, we hebben een manier gevonden waarop dat zeker gaat werken”, zegt Iris van den Ende. Behalve de prinsen komen ook hun vrouwen Catherine en Meghan in de voorstelling voor.

Het script wordt momenteel geschreven door Dick van den Heuvel, die ook verantwoordelijk was voor het verhaal van Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. “De afgelopen maanden hebben we het plan stil gehouden, maar nu ik de eerste twintig pagina’s aan dialogen en ideeën van hem heb gelezen, weet ik zeker dat het gaat werken”, aldus Van den Ende.


Meer Verenigd Koninkrijk