Netflix maakt toch nog een zesde seizoen van The Crown

Vorsten

09-07-2020 18:11:52

De hitserie The Crown krijgt toch nog een zesde seizoen op Netflix, dat vertelt bedenker Peter Morgan tegen The Hollywood Reporter. Daarmee komt het oorspronkelijke idee om zes seizoenen over de Britse royals te maken toch uit.

In januari werd nog bekendgemaakt dat het na vijf seizoenen klaar zou zijn voor The Crown. Die beslissing werd genomen omdat dit volgens Morgan “het perfecte moment is om te stoppen.” Ruim een halfjaar later komt hij daar dus weer op terug.

“Toen we de verhaallijnen voor seizoen vijf bespraken werd duidelijk dat, om aan de rijkheid en complexheid van het verhaal te kunnen voldoen, we terug moesten naar het oorspronkelijke plan om zes seizoenen te maken”, zegt Morgan.

In het afsluitende seizoen worden de royals vanaf 2001 gevolgd. Dit betekent echter niet dat in de laatste reeks de actuele hectiek rondom prins Andrew en zijn vroegere vriend Jeffrey Epstein of de zogeheten Megxit van prins Harry en zijn vrouw Meghan voorbij zullen komen. “Het geeft ons alleen de mogelijkheid om dezelfde periode in groter detail te behandelen.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.