Niet iedereen blij met Iers bezoek van Charles

Vorsten

24-05-2016 10:42:00

”Het is schandalig dat het Ierse graafschap Donegal de Britse troonopvolger prins Charles en zijn vrouw Camilla heeft uitgenodigd voor een bezoek. Het is een ,,belediging” en ,,een stap terug in de tijd”, aldus het onafhankelijke lid van de Donegal County Council, Micheal MacGiolla Easbuig.

De Irish Mirror meldt dinsdag dat MacGiolla Easbuig een tirade heeft afgestoken tegen het eendaagse koninklijke bezoek dat woensdag plaatsvindt. Hij vindt het ,,misselijkmakend” dat overheidsgeld wordt gebruikt voor recepties voor Charles ,,in een tijd dat er geen geld is voor huisvesting, wegen of maatschappelijke projecten.”

Ook is hij boos dat de raadsleden niets is gevraagd over het bezoek van nota bene de erecommandant van hetzelfde Britse parachutistenregiment dat verantwoordelijk is voor ‘de moorden op Bloody Sunday’ in 1972 in Derry, waar veertien mensen om het leven kwamen.

Propagandatrip

Verder vond MacGiolla Easbuig het een propagandatrip van de Charles Windsor die ,,zijn hele geprivilegieerde leven nog niks anders heeft gedaan dan te leven op andermans kosten.” Volgens het Ierse raadslid is ,,de geschiedenis van het Huis van Windsor een afschuwelijke geschiedenis”, waarmee Ierland niets te maken zou moeten hebben.

De voorzitter van de graafschapsraad is het niet met hem eens. ,,Het is een geweldige kans om de prins en hertogin te laten zien wat het graafschap heeft te bieden”, aldus Ciaran Brogan in de Irish Mirror.

Meer Verenigd Koninkrijk