Nieuw onderzoek naar dood Diana afgerond

Vorsten

02-12-2013 10:11:00

LONDEN – De Britse politie heeft het nieuwe onderzoek naar de dood van prinses Diana afgerond. Rechercheurs zullen op korte termijn aan de Britse koninklijke familie en aan de vader van Dodi Al Fayed laten weten of er enige waarheid zit in de aantijgingen dat Lady Di is vermoord door leden van de Special Air Service van het Britse leger.

”De Metropolitan Police Service heeft de informatie onderzocht en is nu bezig conclusies te trekken. Deze worden eerst gedeeld met de betrokken families en andere partijen, voordat er iets over kan worden gezegd”, laat een woordvoerder van Scotland Yard weten aan The Telegraph.

Het Britse koninklijk huis verwacht ondertussen weinig schokkends. ”Niets wijst erop dat er bewijs is gevonden dat een nieuw onderzoek noodzakelijk zou maken”, aldus een woordvoerder van Buckingham Palace.

Volgens de recente beweringen zou de dood van Diana geen ongeluk zijn, maar het werk van de SAS. Ene soldaat N. zou hebben gezegd dat de speciale eenheid achter de dood van de prinses zit, zo blijkt uit correspondentie tussen N.’s familie en zijn commandant. De brieven kwamen naar boven in een rechtszaak tegen de huisgenoot van N., die is veroordeeld voor verboden wapenbezit. N. zelf zit ook een straf uit voor hetzelfde vergrijp.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft