Zara wil naar de Spelen van 2016

Vorsten

11-12-2014 11:17:00

LONDEN – Zara Phillips is niet van plan om op korte termijn weer zwanger te worden. De dochter van prinses Anne wil eerst alles op alles zetten om als ruiter de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro te bereiken.

In januari zag het eerste kindje van de 33-jarige Zara en haar drie jaar oudere echtgenoot, de Engelse oud-rugbyspeler Mike Tindall, het levenslicht. Voorlopig krijgt dochter Mia Grace er geen broertje of zusje bij, zegt de ruiter in een interview met The Telegraph. “Nee, nu nog niet.”

Phillips richt haar vizier op de Europese eventingkampioenschappen en daarna op de Spelen in Brazilië. “Ik wil proberen om me voor Rio te kwalificeren”, laat ze weten. De kleindochter van koningin Elizabeth won in 2012 met het Britse eventingteam zilver bij de Spelen in Londen.

Zwak

Zara zit sportief gezien nog niet op haar gewenste niveau. “Na de geboorte van mijn dochter was ik verzwakt. Fysiek, maar ook mentaal. Ik had nog nooit zo lang niet gereden. Een bevalling doet je wat dat betreft geen goed. Ik denk dat ik pas volgend jaar weer helemaal terug ben.”

Phillips gaf het interview om het paardenspel Howrse voor computers en mobiele apparaten onder de aandacht te brengen. Zij is in de game de mentor van jonge paardenfans. Maar ook haar favoriete televisieprogramma’s kwamen aan bod, zoals de dansshow Strictly Come Dancing.

Meer Verenigd Koninkrijk