NOS zendt interview met prins William uit

Vorsten

2013-12-25 16:27:00

HILVERSUM – Onder de titel De passie van prins William zendt de NOS het interview uit dat de Britse prins WIlliam eerder dit jaar gaf aan CNN. Prins William sprak met CNN-correspondent Max Foster onder meer over zijn vaderschap en zijn passie voor Afrika.

Het was het eerste interview dat prins William gaf na de geboorte van zijn zoontje prins George. Het gesprek werd in augustus opgenomen in de tuin van Kensington Palace. In het gesprek vertelt hij onder meer dat George een kleine deugniet is. ”Hij groeit best snel”, aldus William. ”En hij wil maar weinig slapen, dat is wel een probleempje”, vertelt de hertog van Cambridge lachend. Tevens onthult hij wat het voor hem betekent om voor het eerst vader te zijn. ”Het was een heel andere emotionele ervaring, iets waarvan ik dacht dat ik het nooit zo zou voelen.”

In het interview vertelt de Britse prins ook over zijn passie voor Afrika en beschermde diersoorten. William is gefascineerd door de schoonheid van het landschap, de mensen en de wilde dieren. In het interview haalt de prins persoonlijke herinneringen op aan Afrika, vanaf zijn eerste bezoek als tiener tot aan zijn huwelijksaanzoek aan Kate in Kenia.

Hoop

Al jarenlang zet William zich in voor het behoud van wilde dieren in Afrika die met uitsterven worden bedreigd. In het gesprek spreekt hij de hoop uit dat zijn zoontje hetzelfde Afrika mag ervaren als hij en zijn broer Harry, toen zij kleine jongens waren.

De NOS zendt De passie van prins William woensdag tussen 18.10 en 18.45 uur uit op Nederland 1 en NOS.nl.


Meer Verenigd Koninkrijk