Online poll: gunfactor Harry en Meghan onder Britten flink gezakt

Vorsten

04-09-2021 19:02:30

Uit een online poll van peilingbureau YouGov blijkt dat Harry en Meghan onder Britten totaal niet populair zijn. De gunfactor is bij de hertog en hertogin van Sussex ver te zoeken in vergelijking met andere Britse royals.

YouGov heeft een groep van 1667 Britten, van tieners tot senioren, gevraagd welke leden van het koningshuis zij leuk en minder leuk vinden. Uit de poll blijkt dat Meghan door 26 procent leuk gevonden wordt, maar door 65 procent niet leuk wordt gevonden. Dat komt neer op een gunfactor van -39 procent, aldus de rekenmethode van het peilingbureau.

Ook haar man prins Harry komt er bekaaid van af, hetzij iets minder dan zijn vrouw. Hij wordt door 34 procent van de Britten leuk gevonden terwijl 59 procent hem niet ziet zitten. Zijn gunfactor komt daardoor neer op -25 procent. Het kan nog erger, want de in opspraak geraakte prins Andrew heeft een gunfactor van maar liefst -77 procent. De zoon van koningin Elizabeth ligt onder vuur vanwege zijn banden met de overleden pedofiel Jeffrey Epstein en zijn vermeende misbruik van de Amerikaanse Virginia Giuffre als tiener.

Aan de andere kant van het spectrum staan de populairdere royals als koningin Elizabeth en prins William en zijn vrouw Catherine. De Queen is veruit het populairst met een gunfactor van 80 procent, gevolgd door haar kleinzoon (78 procent) en zijn vrouw (75 procent). Prins Charles heeft een gunfactor van 54 procent.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord