Ook Camilla leeft mee met slachtoffers brand

Vorsten

2017-06-16 11:30:00

Een dag nadat haar schoonouders koningin Elizabeth en prins Philip hun medeleven betuigden, heeft ook Camilla laten weten mee te leven met de slachtoffers van de flatbrand in Londen. Dat deed ze live op BBC Radio 2, waar ze te gast was in het kader van de schrijfwedstrijd 500 Words.

Voordat de echtgenote van prins Charles begon aan haar speech en de winnaars van 500 Words bekendmaakte, stond ze stil bij de hevige brand in Grenfell Tower. “Ik ben er zeker van dat jullie net als ik oprecht medeleven willen overbrengen aan de slachtoffers, hun families en vrienden.” Camilla noemde de brand “verschrikkelijk”.

Koningin Elizabeth liet donderdag weten te denken aan en bidden voor de slachtoffers. Ook bedankte ze namens haarzelf en echtgenoot prins Philip de brandweerlieden en andere hulpdiensten, die zo “dapper” hadden opgetreden. Dat veel vrijwilligers in actie zijn gekomen om de slachtoffers te helpen, noemde Elizabeth “hartverwarmend”.

De brand in North Kensington schokte ook prins William, zijn vrouw Catherine en zijn broer prins Harry. Het trio woont in Kensington Palace, niet ver van Grenfell Tower. William, Catherine en Harry gaven geld aan een noodfonds. “Als inwoners van de wijk willen ze graag steun bieden”, liet Kensington Palace namens het trio weten aan de Evening Standard. William, Catherine en Harry riepen anderen op ook gul te geven.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Verenigd Koninkrijk