Ook Charles en William sturen condoleances naar Koeweit

Vorsten

01-10-2020 10:55:15

In navolging van koningin Elizabeth hebben ook haar zoon prins Charles en kleinzoon prins William hun medeleven overgebracht aan sjeik Nawaf, de nieuwe emir van Koeweit. Ze deden dat naar aanleiding van het overlijden van emir sjeik Sabah.

William haalt herinneringen op aan zijn bezoek aan Koeweit vorig jaar. “Ik had de eer om Zijne Hoogheid te ontmoeten. Hij zal worden herinnerd voor zijn wereldwijde humanitaire werk en zijn inzet voor vrede in de regio”, aldus de hertog van Cambridge.

Charles zegt sjeik Sabah niet zomaar te zullen vergeten. “Ik zal altijd de bijzondere en warme herinneringen bewaren”, zegt hij. “Zijn vriendelijkheid naar mij toe gedurende zoveel jaren worden nooit vergeten.”

Koningin Elizabeth stuurde woensdag al een condoleancebericht naar Koeweit. Volgens haar zal de dinsdag in Amerika op 91-jarige leeftijd overleden emir nog lang worden herinnerd door iedereen die streeft naar stabiliteit in de regio, begrip tussen naties en geloven en de strijdt voor de humanitaire zaak.

Meer Verenigd Koninkrijk