Ook Edward en Sophie hebben te maken met protesten op Cariben

Vorsten

29-04-2022 18:42:02

Na prins William en zijn vrouw Catherine hebben ook prins Edward en zijn vrouw Sophie op hun rondreis door verschillende Caribische landen te maken gekregen met protesten. Tijdens een wandeling door de stad Soufrière op het eiland Saint Lucia lieten zo’n tien demonstranten van zich horen. Zij willen excuses van koningin Elizabeth voor het slavernijverleden en een compensatie. Op spandoeken stonden teksten als ‘Koningin zeg sorry’ en ‘We willen nu herstelbetalingen’.

Edward en Sophie kwamen vorige week vrijdag aan op de luchthaven van het eiland voor de zevendaagse trip. De reis naar de landen van het Gemenebest is georganiseerd ter ere van het platina jubileum van Elizabeth. De twee zijn ook naar Antigua en Barbuda geweest.

Woensdag arriveerden de graaf en gravin van Wessex al in Soufrière. Op het programma stond vrijdag onder andere een bezoek aan een cacaoplantage en een ontmoeting met lokale zakenvrouwen. Ook lunchten de twee met de premier van Saint Lucia en gaven jongeren van het stadje een dansvoorstelling voor Edward en Sophie in het stadion.

Prins William en zijn vrouw Catherine bezochten vorige maand nog enkele landen op de Cariben. Die reis was roerig omdat ook toen inwoners demonstreerden tegen hun komst vanwege onder meer het kolonialisme en het slavernijverleden. Om die reden zou het bezoek van Edward en Sophie aan Grenada op het laatste moment zijn geannuleerd, al is een officiële reden daarvoor niet gegeven.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug