Ook George en Charlotte zingen We’ll Meet Again

Vorsten

2020-05-09 10:35:37

Prins George en prinses Charlotte, de oudste twee kinderen van prins William en zijn vrouw Catherine, hebben de afgelopen tijd op school de oorlogsevergreen We’ll Meet Again geleerd. Dat vertelde de hertogin van Cambridge woensdag tijdens een videogesprek met veteranen in een verzorgingstehuis, is te zien in een clip die vrijdagavond is gedeeld op YouTube.

Het nummer van Dame Vera Lynn was vrijdagavond te horen na de toespraak van koningin Elizabeth vanwege het einde van de Tweede Wereldoorlog. Britten werden opgeroepen om luidkeels mee te zingen. George en Charlotte zouden hier dus goed aan hebben kunnen meegedaan. “De school heeft alle kinderen de uitdaging gegeven om de tekst van We’ll Meet Again te leren, dus het is erg fijn om dat elke dag te horen”, zei Catherine tegen twee veteranen.

Het koppel luisterde aandacht naar de verhalen over de oorlog. Veteraan Charles (101) vertelde onder meer dat hij tijdens het einde op 8 mei 1945 shotjes rum serveerde aan zijn collega’s. Iets wat William wel kon waarderen. “Ik weet zeker dat je destijds de held was Charles, door aan iedereen rum uit te delen.”

Op vrijdag werd door verschillende royals stilgestaan bij het einde van de oorlog. Zo legden Charles en Camilla en de Belgische koning Filip een krans.


Meer Verenigd Koninkrijk