Ook prins Edward en Sophie bezoeken bloemenzee voor Philip

Vorsten

16-04-2021 17:04:29

Ook prins Edward en zijn vrouw Sophie hebben een bezoek gebracht aan de bloemenzee voor de overleden prins Philip. Dat deed het paar bij Windsor Castle. Eerder bezochten prins Charles en zijn vrouw Camilla het eerbetoon bij Marlborough House in Londen, de plek waar het hoofdkwartier van de Commonwealth of Nations zetelt.

Bij verschillende woningen van de Britse koninklijke familie zijn bloemen neergelegd, zo ook bij Windsor Castle en Buckingham Palace. Een deel ervan is verzameld en naar Marlborough House gebracht, een ander deel ligt er nog.

Prins Philip, de man van koningin Elizabeth, overleed vorige week vrijdag op 99-jarige leeftijd. Een dag later reisde hun jongste zoon Edward naar Windsor Castle om zijn moeder te steunen. In een verklaring bedankte hij iedereen voor de steun die de familie kreeg na het overlijden van Philip. “Hij mag deze wereld hebben verlaten, maar zijn geest leeft voort in alles wat hij heeft aangeraakt en in de mensen die door hem zijn geïnspireerd”, zo schreef hij. “Toen, nu en in de toekomst.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft