Ook William en Harry hebben verdriet om bosbranden

Vorsten

2020-01-04 22:32:53

In navolging van hun oma, koningin Elizabeth, hebben ook prins William, zijn vrouw Catherine en prins Harry en zijn vrouw Meghan hun verdriet gedeeld over de Australische bosbranden. Ze leven mee met de Australiërs en delen foto’s van de ravage op hun Instagram.

Prins William en Catherine laten weten geschokt en verdrietig te zijn om de natuurramp. “We condoleren de families en vrienden van de slachtoffers, en de moedige brandweermannen die hun eigen leven riskeren om het leven van anderen te redden.” Het dodental van de bosbranden stond zaterdag op 23.

“In onze gedachten en gebeden leven we mee met de Australiërs die op dit moment worstelen met de verwoestende bosbranden die al maanden voortduren,” schrijven prins Harry en Meghan. Ook legt het koninklijke stel tussen de bosbranden en de algehele klimaatverandering in de wereld. “Van gebieden die we zelf hebben bezocht tijdens ons bezoek aan New South Wales in 2018, tot aan de branden in Californië en delen van Afrika, zien we steeds vaker de aanwezigheid van natuurrampen, waarbij we ook denken aan de verwoesting van het Amazonegebied.” De Sussexes roepen mensen op om te helpen bij de bestrijding van de klimaatcrisis, en delen daarbij ook links naar verschillende hulporganisaties.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt