Orde van de Kousenband slaat samenkomst over

Vorsten

2020-04-22 19:22:48

De jaarlijkse bijeenkomst van de leden van de Orde van Kousenband op 15 juni gaat vanwege de coronacrisis niet door. Dat heeft Buckingham Palace woensdag bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vorig jaar nog in Windsor Castle voor de plechtigheid, waarbij de koning door koningin Elizabeth werd geïnstalleerd in de oudste Engelse ridderorde, de Most Noble Order of the Garter.

Volgens het paleis is het besluit om ‘praktische redenen’ nu al genomen om onzekerheid weg te nemen bij degenen die daarbij aanwezig zouden zijn. De meeste leden van de Orde, die de Queen aan het hoofd heeft staan, zijn overigens op gevorderde leeftijd. Zij zouden op grond van de huidige maatregelen die in het Verenigd Koninkrijk van kracht zijn om verspreiding van het longvirus in te dammen, ook niet de deur uit mogen. Datzelfde geldt eveneens voor Elizabeth (94) zelf.

Niet alleen de samenkomst van de ridderorde gaat niet door, ook worden in juni geen koninklijke onderscheidingen uitgereikt en ridderslagen gegeven bij de zogenoemde ‘investitures’ in Buckingham Palace. Uitnodigingen daarvoor moesten binnenkort op de post, maar aangezien er nog veel onzekerheid is, leek het verstandiger om de plechtigheden uit te stellen.


Meer Verenigd Koninkrijk