Organisatie bedankt Camilla voor Paddington-beertjes

Vorsten

25-11-2022 12:42:03

De liefdadigheidsorganisatie Barnardo’s, die zich inzet voor kwetsbare kinderen, is koningin-gemalin Camilla dankbaar voor haar donatie van Paddington-beertjes. Camilla bracht de ruim duizend knuffels, die na de dood van koningin Elizabeth als eerbetoon werden neergelegd bij koninklijke residenties, donderdag bij de organisatie langs als cadeau. “We zijn de koningin-gemalin erg dankbaar voor haar steun en vriendelijkheid”, twitterde Barnardo’s na afloop.

De organisatie blikt terug op een “hele bijzondere” dag. “We weten dat deze dierbare beren heel veel zullen betekenen voor de kinderen die ze krijgen, vooral als ze leren over de speciale reis die ze hebben gemaakt.”

De beertjes werden daags nadat ze in september waren neergelegd weer weggehaald bij onder meer Buckingham Palace omdat de cadeautjes niet zouden vergaan. Daarna werden de knuffels gewassen en opgeknapt voor hun nieuwe eigenaren.

De Paddington-knuffels werden achtergelaten vanwege een viral video van Elizabeth en het beertje van afgelopen juni. Ze dronken daarin samen een kopje thee ter gelegenheid van haar regeringsjubileum. Door het filmpje legden veel mensen een Paddington-beertje en een sandwich met marmelade – de favoriete snack van de beer – bij de koninklijke gebouwen neer ter nagedachtenis aan de Queen.

Meer Verenigd Koninkrijk