Elizabeth krijgt paardenspektakel voor verjaardag

Vorsten

15-05-2015 15:16:00

WINDSOR – De eerste voorbereidingen voor de viering volgend jaar van de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth zijn begonnen. In Windsor is vrijdag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Royal Windsor Horse Show in het park onder Elizabeths lievelingskasteel wordt aangegrepen voor een spektakel met zeshonderd paarden en 1500 uitvoerenden.

Het spektakel wordt volgend jaar mei op vier achtereenvolgende avonden gehouden en biedt plaats aan 7000 toeschouwers. Het is de bedoeling dat cavalerie uit onder meer Oman, Canada, Nieuw-Zeeland en Chili aan de negentig minuten durende show zal deelnemen, evenals de King’s Troop Royal Horse Artillery van de Household Cavalry en meer dan honderd doedelzakspelers.

Leden van de koninklijke familie zullen bij de voorstellingen aanwezig zijn en op de laatste avond, op 15 mei, komt de koningin zelf ook. Dan wordt de show ook uitgezonden door ITV. Elizabeths verjaardag is enkele weken eerder, op 21 april.

De koningin is met haar familieleden een trouw bezoekster van de Royal Windsor Horse Show, waar vrijdag ook koning Hamad van Bahrein aanwezig was.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft