‘Paleis wees verzoek Harry voor rol bij herdenking af’

Vorsten

08-11-2020 14:39:27

Prins Harry heeft bij Buckingham Palace het verzoek ingediend om een rol te krijgen tijdens Remembrance Sunday, de Britse dodenherdenking. Hij kreeg echter geen toestemming om zondag een krans te leggen bij het oorlogsmonument in Whitehall in Londen, weet The Sunday Times.

De hertog van Sussex deed in maart een stap terug binnen het Britse koningshuis en dat betekende dat hij ook allerlei militaire erefuncties moest inleveren. Harry, die meer dan tien jaar in militaire dienst zat, had desondanks toch een krans willen leggen. Hovelingen wezen het verzoek af omdat hij de monarchie niet langer vertegenwoordigt. Koningin Elizabeth zou niet op de hoogte zijn gebracht van de wens van haar kleinzoon.

Naar verluidt is Harry diep teleurgesteld door de beslissing, het duidelijkste teken tot nu toe dat de banden met het hof zijn verbroken.

Een groot deel van de rest van de koninklijke familie was zondag wel aanwezig bij Remembrance Day. Onder anderen prins Charles, prins William, prins Edward en prinses Anne legden dit jaar de kransen. Koningin Elizabeth keek zoals de laatste jaren gebruikelijk toe vanaf het balkon.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord