Paleismedewerkers: verhaal prins Andrew komt niet overeen

Vorsten

15-08-2021 10:30:17

Volgens Britse paleismedewerkers zou het verhaal van prins Andrew over zijn vermeende misbruik van Virginia Giuffre “niet overeenkomen” met wat hij hen heeft verteld. Dat meldt The Sunday Times.

Andrew ontkent alle aantijgingen van Giuffre, die claimt dat de prins haar ongeveer twintig jaar geleden zou hebben misbruikt toen zij nog een tiener was. Hij zegt ‘geen herinnering’ te hebben aan de ontmoeting met de vrouw, terwijl er wel foto’s zijn van Andrew die zijn arm om haar middel heeft. De Amerikaanse heeft hem afgelopen week wel aangeklaagd wegens verkrachting.

Paleismedewerkers zeggen dat het “lastig wordt om een jury te overtuigen” van Andrews gelijk. “Niemand in het paleis weet nog wat ze moeten geloven als prins Andrew hen iets vertelt. Sommige dingen komen niet overeen.” Bronnen binnen de hofhouding zitten dan ook in een spagaat. “Het probleem is dat het ontzettend beschamend is voor het paleis, alleen kan je niet zomaar van hem af.”

De krant weet daarnaast te melden dat de rechterlijke kosten van Andrew betaald zouden worden door zijn moeder via het Hertogdom van Lancaster, een landgoed dat dient als onafhankelijke bron van inkomsten voor de Britse soeverein. Het inkomen van de prins is flink gekort sinds hij door het nieuws over de vermeende affaire gedwongen afstand moest doen van zijn titels en bijbehorende inkomsten.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord