Pasgeboren zoon prinses Eugenie heet August

Vorsten

20-02-2021 11:56:22

Het pasgeboren zoontje van de Britse prinses Eugenie en haar man Jack heeft de naam August Philip Hawke Brooksbank gekregen. Dat heeft de dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson zaterdag bekendgemaakt via Instagram.

“We willen je voorstellen aan August Philip Hawke Brooksbank”, schrijft Eugenie bij een reeks foto’s waarop zij en Jack poseren met hun eerste kind. Ze maakt meteen van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken voor alle gelukswensen.

“Bedankt voor zoveel mooie berichtjes. Ons hart is vol liefde voor dit kleine mannetje, woorden schieten tekort. We zijn verheugd om de foto’s met jullie te kunnen delen”, aldus de 30-jarige prinses. De beelden zijn gemaakt door de verloskundige.

August kwam vorige week dinsdag ter wereld en is na haar moeder nu elfde in lijn van Britse troonopvolging. Het jongetje krijgt geen koninklijke titel.

Voor Andrew en Sarah is de baby hun eerste kleinkind en koningin Elizabeth en prins Philip verwelkomden met zijn komst hun negende achterkleinkind.

Meer Verenigd Koninkrijk