Peetmoeder prins Charles overleden

Vorsten

2017-06-15 12:07:00

Gravin Mountbatten van Birma, peetmoeder van prins Charles, is dinsdag op 93-jarige leeftijd overleden. Een woordvoerder van de familie heeft laten weten dat Patricia Mountbatten, een volle nicht van prins Philip, in het bijzijn van haar kinderen en in haar eigen huis vredig is heengegaan. Ze was getrouwd met de in 2005 overleden Lord Brabourne, met wie ze zeven kinderen kreeg.

In een statement betuigt prins Charles eer aan zijn overleden peetmoeder, zo schrijft de BBC. “Ik ben diep bedroefd door de dood van mijn bijzondere peetmoeder, Lady Mountbatten, die ik kende en liefhad zolang ik me kan herinneren. Ze speelde een belangrijke rol in mijn leven en ik zal haar aanwezigheid erg missen.”

Een woordvoerder van Buckingham Palace heeft laten weten dat koningin Elizabeth en prins Philip de familie al hebben gecondoleerd. Toen de gravin in 1946 trouwde was de toenmalige prinses Elizabeth één van haar bruidsmeisjes.

Gravin Mountbatten overleefde in 1979 een bomaanslag door de IRA, toen deze de boot waarop zij zat opblies. Hierbij kwamen haar vader en één van haar zoons om het leven. Zijzelf, haar man en een andere zoon raakten zwaargewond. Ze gebruikte haar persoonlijke ervaring met verlies om andere ouders te helpen die een kind verloren hadden door zich meer dan dertig jaar in te zetten voor onder meer Child Bereavement UK.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?