Persfotografen schieten geen plaatjes meer van Meghan

Vorsten

18-12-2020 14:49:55

De bedrijven Splash News en Picture Agency laten Meghan voortaan met rust. De persfotografen hebben ermee ingestemd dat ze in de toekomst geen foto’s van het gezin maken. Dat meldt The Guardian.

De twee organisaties maakten foto’s van Meghan en haar zoontje Archie tijdens een wandeling in de buurt van hun huis. De rechtbank vond, nadat de hertogin van Sussex het publiceren van de foto’s aanvocht, dat de fotografen ‘onwettig waren binnengedrongen’ in de privacy van moeder en zoon.

Volgens de rechtbank zou een van de fotografen een dag voor het publiceren van de bekende foto’s al de omgeving rondom Meghan en Harry’s huis hebben verkend. Daarbij zocht hij naar in- en uitgangen, zodat hij met zijn camera klaar kon zitten.

Meghan’s advocaat Jenny Afia zei tegen de rechtbank dat “het nemen van de foto’s een onwettige inbreuk op de privacy vormde”. Ze zei dat de foto’s werden genomen “tijdens een privé-gezinsuitje in een afgelegen landelijke omgeving en dat er geen publiek belang bij het verspreiden van de foto’s lag”.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.