Philip aan Elizabeths zijde bij lunch

Vorsten

2019-05-07 20:26:00

Hij ging bijna twee jaar geleden met pensioen, maar verscheen dinsdag toch weer aan de zijde van zijn vrouw. Koningin Elizabeth kreeg tijdens een lunchbijeenkomst met leden van de Order of Merit gezelschap van haar man prins Philip. Het was de eerste keer dat de 97-jarige prins zich liet zien na zijn auto-ongeluk op Sandringham.

Philip schoof aan omdat ook hij lid is van de Order of Merit, sinds 1968. De onderscheiding wordt toegekend voor bijzondere verdiensten in bijvoorbeeld kunst, wetenschap, cultuur of literatuur. Tijdens de bijeenkomst in Windsor Castle nam Philip onder meer de tijd voor een praatje met David Attenborough, ook lid van de orde.

Philip besloot in 2017 met pensioen te gaan en verschijnt sindsdien nog maar nauwelijks in het openbaar. Wel is hij van de partij bij familieaangelegenheden zoals bruiloften. De hoogbejaarde prins maakte in januari een flinke smak toen hij op koninklijk landgoed Sandringham betrokken was bij een aanrijding. Philips Land Rover kantelde toen hij tegen een andere auto botste, maar de prins kwam er zonder kleerscheuren van af. De andere bestuurder was licht gewond.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt