Philip ontmoet dakloze ex-militairen

Vorsten

2016-06-02 13:28:00

Prins Philip heeft donderdag in Limehouse in het oosten van Londen een bezoek gebracht aan een opvanghuis voor dakloze ex-militairen. Dat is ingericht met geld van Veterans Aid, waarvan de hertog van Edinburgh beschermheer is. Het New Belvedere House is met hulp van donaties en giften voor enkele miljoenen opgeknapt, en biedt nu ook flats om aan lager wal geraakte veteranen weer een nieuw begin te geven.

Prins Philip ontmoette onder andere een 25-jarige ex-militair die enkele jaren geleden nog de wacht had gehouden bij Buckingham Palace. Nadat hij in 2011 het Army Air Corps had verlaten, raakte hij in de problemen en belandde op straat. ‘Het werd van kwaad tot erger’, aldus Nathan Rooke. Veterans Aid heeft hem nu opgevangen en een flat gegeven, en cursussen aangeboden.

Voor prins Philip was het zijn eerste publieke optreden deze week nadat hij dinsdag op doktersadvies had moeten afzeggen voor de herdenking van de slag om Jutland. Woensdag verontschuldigde Philip zich daarvoor bij de Duitse president Joachim Gauck die daags na de plechtigheid op de Orkney-eilanden voor een korte bezoek langskwam in het paleis.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek