Piers Morgan krijgt gelijk na officiële klacht van Meghan

Vorsten

01-09-2021 13:25:43

Presentator Piers Morgan heeft gelijk gekregen in zijn strijd met Meghan. De hertogin van Sussex en haar man, prins Harry, dienden een officiële klacht in tegen Morgan nadat hij fikse kritiek op haar leverde tijdens een live-uitzending.

De presentator kwam in maart onder vuur te liggen na zijn felle kritiek op Meghan en haar veelbesproken interview met Oprah Winfrey. Morgan uitte zijn kritiek tijdens een uitzending van het programma Good Morning Britain. Hij stelde onder meer “misselijk te worden van het schandalige interview” en trok diverse uitspraken, onder meer over de zelfmoordgedachten van Meghan, in twijfel. Een dag na de uitzending stapte Morgan op.

Woensdag oordeelde Ofcom, de overheidsorganisatie die toezicht houdt op wat er op Britse televisie wordt uitgezonden, dat Morgan die uitzending volledig in zijn recht stond. Het inperken van zijn mening zou “een ongerechtvaardigde en huiveringwekkende beperking van de vrijheid van meningsuiting” zijn.

Er kwamen bij omroep ITV in totaal ruim 57.000 klachten binnen over de uitspraken van Morgan.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.