‘Pippa Middleton blijkt wijnkenner’

Vorsten

19-01-2015 12:00:00

LONDEN – Pippa Middleton krijgt binnenkort een prijs omdat ze een getalenteerd wijnproever is gebleken. Volgens Daily Mail heeft het zusje van de Hertogin van Cambridge tijdens een wijncursus bewezen dat ze de prijs van wijnorganisatie The Bunch verdient.

Pippa haalde eind november haar Wine & Spirit Education Trust Level Three-certificaat. Deze wijncursus voor gevorderden wordt vooral gevolgd door mensen die sommelier willen worden. Tijdens de cursus zou ze in totaal meer dan negentig wijnsoorten hebben geproefd.

Omdat Pippa bij het examen uitmuntend presteerde, is besloten haar de prijs toe te kennen. “Het is een wereldwijd examen dat door allerlei mensen uit de wijnbranche wordt afgelegd, dus er was veel concurrentie”, aldus een woordvoerder. “Ze heeft het extreem goed gedaan.”

Pippa neemt de prijs van The Bunch, een organisatie waarin zes onafhankelijke Britse wijnverkopers zich verenigen, komende maandag in ontvangst. Ze krijgt tijdens de ceremonie ook zes kistjes wijn van topkwaliteit met een totale waarde van 1500 pond (ruim 1950 euro).

Meer Verenigd Koninkrijk