Pippa stapt weer op de fiets

Vorsten

2015-01-08 10:47:00

LONDEN – Pippa Middleton stapt binnenkort weer voor de Britse hartstichting op de fiets. Het zusje van hertogin Catherine heeft donderdag laten weten dat ze meedoet aan de jaarlijks terugkerende fietswedstrijd van de stichting, schrijft Express.

De Britse hartstichting organiseert de fietstocht van Londen naar Brighton al sinds 1975 en viert dit jaar dus de veertigste verjaardag van de race. “Ik vind het als fanatieke fietser geweldig om betrokken te zijn bij de bijzondere race van Londen naar Brighton”, aldus Pippa. “Met het geld dat de race binnenhaalt, kunnen mensen die een hartziekte hebben geholpen worden.”

Vanaf zaterdag 17 januari kunnen mensen zich aanmelden voor de fietswedstrijd. “Ik hoop jullie in juni allemaal te zien bij de start van de tocht”, besluit Middleton. Aan de fietswedstrijd doen jaarlijks zo’n 25.000 mensen mee.

Pippa is sinds juni ambassadrice van de hartstichting. Om aandacht te vragen voor de stichting deed de 31-jarige brunette vorig jaar al mee aan de Race Across America. Hiervoor fietste ze 4800 kilometer dwars door Amerika. Daarna ging ze naar Istanbul om mee te doen aan een zwemrace van 6,5 kilometer lang in de Bosporus. Daarmee zamelde ze geld in voor levensreddend onderzoek dat de hartstichting financiert.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig