Plek van namen Harry en Meghan veranderd op website Brits hof

Vorsten

05-06-2021 18:13:37

De namen van Harry en Meghan zijn verschoven op de officiële website van het Britse hof. Ze staan nu op een lagere plek dan voorheen. De hertog en hertogin van Sussex komen nu na prins Edward en zijn vrouw Sophie op de overzichtspagina van de leden van de koninklijke familie.

De website was een tijdje niet bereikbaar omdat er onderhoud werd gepleegd, maar is sinds zaterdag weer te bekijken. Door de verandering is de positie van het koppel twee plekken naar beneden verschoven. Eerder stonden Harry en Meghan nog onder prins William en zijn vrouw Catherine. Na de hertog en hertogin van Cambridge komen nu eerst prins Edward en zijn vrouw, prinses Anne en de hertog van York.

De verandering in de volgorde van royals op de website volgt op het bericht van begin dit jaar, dat Harry en zijn vrouw definitief afstand nemen van het koningshuis. Ook spraken de twee na de breuk in een openhartig en veelbesproken interview met Oprah over onder meer racisme binnen de familie. Zo zei Meghan dat een familielid gesprekken had met Harry voor de geboorte van hun zoontje Archie over “hoe donker de huid” van de baby zou zijn.

In de biografieën van de twee op de officiële website staat nu dat de hertog en hertogin definitief afstand hebben genomen van het koningshuis. “Ze brengen hun tijd deels in Noord-Amerika door en deels in het Verenigd Koninkrijk, en gaan verder met hun werk voor de Queen, het Gemenebest en hun beschermheerschap.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel