Premier Johnson: beweringen Harry en Meghan zaak van paleis

Vorsten

08-03-2021 15:10:15

De uitspraken die de Britse prins Harry en diens vrouw Meghan Markle hebben gedaan in een vraaggesprek in de VS over de koninklijke familie zijn een zaak van het koninklijk paleis, beklemtoont de Britse premier Boris Johnson. Hij wil zich niet mengen in privé affaires en heeft het vraaggesprek ook helemaal niet gezien volgens een woordvoerder.

In Britse media is onthutst gereageerd op onder meer uitspraken van Markle die klaagde over discriminerende taal aan het hof, over haar schoonvader en over haar schoonzus. Ze gaf aan psychisch zwaar geleden te hebben, onder meer door de houding van haar schoonzus Kate. Het interview van Oprah Winfrey met de naar Californië verhuisde prins Harry en Meghan wordt maandagavond uitgezonden in Groot-Brittannië, maar het is in de VS een etmaal eerder te zien geweest bij CBS.

Britse media vragen zich af wat er van de beschuldigingen waar is en wat de motieven van het stel zijn. Het echtpaar heeft het werk dat lid zijn van het Britse koninklijke huis met zich meebrengt eerder al afgezworen en heeft zich in Markles vaderland, de VS, gevestigd.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft