President tegen prins William: Jamaica wil onafhankelijk worden

Vorsten

23-03-2022 20:42:03

Andrew Holness, de president van Jamaica, had woensdag een duidelijke boodschap voor prins William en zijn vrouw Catherine. Hij vertelde de Britse prins en zijn echtgenote dat het Caribische eiland “onafhankelijk” wil worden. Jamaica is nu nog onderdeel van het Gemenebest met koningin Elizabeth als staatshoofd, .

Tegen de komst van William en Catherine werd in Jamaica, net als de afgelopen dagen in Belize, geprotesteerd vanwege het kolonialisme en de rol van het Verenigd Koninkrijk in de slavernij. Dat haalde de president woensdag volgens aanwezige royaltyverslaggevers aan tijdens de ontmoeting. “Jamaica is een zeer vrij en liberaal land en de mensen zijn zeer uitgesproken. Ik weet zeker dat u al die expressie gisteren heeft gezien.”

Holness sprak vervolgens uit dat het land onafhankelijk wil worden. “Jamaica is, zoals u kunt zien, een land dat trots is op zijn geschiedenis en zeer trots op wat we hebben bereikt. We willen verder en zijn van plan om onze wens en lot te vervullen om een onafhankelijk, ontwikkeld en welvarend land te worden.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug