‘Prins Andrew is nog niet benaderd voor Epstein-onderzoek’

Vorsten

2020-01-29 09:16:37

Prins Andrew is wel volledig bereid mee te werken aan het Amerikaanse onderzoek naar zakenman Jeffrey Epstein. Volgens een ingewijde zijn de beweringen van openbaar aanklager Geoffrey Berman dan ook onjuist.

Berman stelde maandag dat de hertog van York onbereikbaar is en nog niet heeft meegewerkt aan de misbruikzaak tegen zijn voormalige vriend. “Niets is minder waar”, reageert een ingewijde in Britse media. “De hertog wil graag praten met de FBI, maar hij is nog niet door hen benaderd.” Volgens de paleisbron vergadert Andrew juist wekelijks met zijn juridisch team om zich voor te bereiden op het onderzoek.

De zoon van koningin Elizabeth zou boos zijn op de manier waarop hij wordt afgeschilderd. “Het lijkt erop dat sommige mensen voorbarige conclusies trekken.”

Geen empathie

Andrew ligt al jaren onder vuur vanwege zijn banden met Epstein, die vorig jaar zelfmoord pleegde in de gevangenis. De prins sprak in november vorig jaar met de BBC over zijn voormalige vriend. Daarin ontkende hij onder meer dat hij jaren geleden het bed had gedeeld met een minderjarige vrouw die Epstein aan hem zou hebben voorgesteld. Andrew kon na het interview op veel kritiek rekenen. Zo zou hij te weinig empathie hebben getoond voor de vermeende slachtoffers van de zakenman.

De prins legde vervolgens zijn koninklijke taken neer en verdween uit de schijnwerpers. Eerder deze maand verscheen Andrew voor het eerst weer in het openbaar bij een kerkdienst.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig