Prins Andrew leidde dochter Beatrice naar het altaar

Vorsten

18-07-2020 22:18:53

Prins Andrew heeft vrijdag zijn oudste dochter prinses Beatrice naar het altaar geleid voor de huwelijksplechtigheid in de koninklijke kapel van Allerheiligen op het terrein van Royal Lodge in Windsor. Dat heeft Buckingham Palace zaterdag bekendgemaakt in een persbericht waarin meer details over het vooraf geheim gehouden huwelijk werden gegeven.

Ook zijn twee foto’s vrijgegeven van het huwelijk van prinses Beatrice (31) en Edoardo Mapelli Mozzi (36): net op tijd voor het vertonen in het avondnieuws van de BBC en voor publicatie in de zondagsbladen. De opnamen mogen op geen enkele wijze worden bewerkt, zo liet de communicatieafdeling van het paleis weten.

Beatrice kreeg van haar grootmoeder koningin Elizabeth speciaal toestemming om de Royal Chapel of All Saints te gebruiken. Deze kapel, die onder de jurisdictie van het koningshuis valt, wordt door de Queen zelf ook regelmatig gebruikt wanneer ze onopgemerkt naar een kerkdienst wil. Conform de Britse coronamaatregelen was het uitgenodigde gezelschap beperkt tot de naaste familie van het bruidspaar en koningin Elizabeth en prins Philip.

Tijdens de dienst werd niet gezongen, maar wel muziek ten gehore gebracht. Het Britse volkslied werd ook gespeeld, maar niet meegezongen. Beatrice’s moeder Sarah, hertogin van York, en de moeder van de bruidegom lazen ieder een favoriet gedicht van het bruidspaar voor. Christopher Woolf (4), ofwel ‘Wolfie’, het zoontje van de bruidegom uit een eerdere relatie, was zowel bruidsjonker als ‘best man.’


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.