‘Prins Andrew lobbyde voor Epstein’

Vorsten

02-01-2015 20:37:00

LONDEN – Voor de tweede keer op één dag is de Britse prins Andrew in opspraak gekomen, en weer heeft het te maken met de rechtszaak tegen de Amerikaanse biljardair Jeffrey Epstein. Andrew zou zijn politieke invloed hebben aangewend om Epstein te helpen.

Eerder op de dag werd bekend dat een Amerikaanse vrouw heeft verklaard dat ze als minderjarige seks heeft gehad met Andrew. Ze zou door Epstein zijn uitgeleend als seksslaaf aan rijke vrienden, onder wie de prins, zo schreef The Guardian. De beschuldiging aan het adres van de prins werd door het Engelse koninklijk huis direct fel ontkend.

De rechtszaak tegen Epstein loopt al bijna tien jaar. In 2006 werd hij ervan beschuldigd dat hij zeker veertig jonge vrouwen had betaald voor seks. In 2008 sloot Epstein een deal met de aanklagers. Hij kreeg 1,5 jaar cel en zat 13 maanden uit.

Nieuwe zaak

Twee vrouwen begonnen echter een zaak tegen de aanklagers, omdat die hun rechten zouden hebben geschonden door niet op voorhand te vertellen over de deal met Epstein. Vorige week sloten nog twee vrouwen zich aan bij het duo. In de verklaring van een van deze twee vrouwen kwam het vermeende misbruik door de prins naar voren.

RadarOnline heeft nu rechtbankpapieren in handen waarin wordt ingegaan op de deal uit 2008. In de papieren staat dat Epstein zijn belangrijke kennissen destijds inschakelde om ervoor te zorgen dat de deal rond kwam. Een van die mensen zou prins Andrew zijn geweest.

Meer Verenigd Koninkrijk