‘Andrews aanwezigheid vormt afleiding’

Vorsten

12-01-2015 20:36:00

LONDEN – Een aantal Britse parlementsleden heeft prins Andrew opgeroepen eind januari niet af te reizen naar Zwitserland voor het World Economic Forum. De politici zijn van mening dat Andrews aanwezigheid een ‘afleiding’ vormt.

De zoon van koningin Elizabeth is normaal gesproken altijd aanwezig bij de jaarlijkse internationale bijeenkomst. Andrew organiseert daar vaak privérecepties en -ontmoetingen. Maar nu de prins is verwikkeld in een seksschandaal, vinden sommige politici dat hij dit jaar niet moet gaan.

”Het is tijd voor discretie en niet voor afleiding”, zegt parlementslid Menzies Campbell tegen Daily Mail. Drie andere parlementsleden zijn het hiermee eens en hebben gezegd dat zij het ook beter vinden als Andrew dit keer thuis blijft.

De naam van prins Andrew wordt genoemd in een seksschandaal in Amerika. De Amerikaanse Virginia Roberts noemt de prins in een verzoekschrift aan de rechtbank in Florida als een van de mensen met wie ze tot seks werd gedwongen door de bankier Jeffrey Epstein. Epstein, die veroordeeld is voor het ronselen van een minderjarig meisje voor seks, was een vriend van Andrew. De prins heeft ontkend seks te hebben gehad met Roberts.

Meer Verenigd Koninkrijk