Prins Andrew niet bij verjaardagsparade van de Queen

Vorsten

2021-02-28 16:11:22

Prins Andrew zal in juni niet aanwezig zijn bij de parade ter ere van de verjaardag van koningin Elizabeth. De hertog van York zal als de parade doorgaat worden vervangen door voormalig generaal-majoor Roland Walker, meldt The Sunday Times.

Het is niet bekend of Andrew helemaal zal ontbreken op de festiviteiten rond de verjaardag van de Queen, de zogeheten Trooping the Colour. Zo is niet duidelijk of de prins wel met zijn familieleden op het balkon van Buckingham Palace zal verschijnen. De koningin zal haar 95e verjaardag privé vieren op 21 april, wanneer ze echt jarig is.

Vorig jaar werd de grote parade, die jaarlijks duizenden royaltyfans trekt, afgeblazen vanwege de coronacrisis. Ook de traditionele balkonscène ging toen niet door. In plaats daarvan was er een kleinschalige militaire ceremonie op Windsor Castle.

Bij Trooping the Colour in 2019 was Andrew wel aanwezig. Een paar maanden daarna werd hem echter gevraagd zijn koninklijke taken neer te leggen vanwege zijn vriendschap met de Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein. Sindsdien leeft hij een teruggetrokken bestaan.


Meer Verenigd Koninkrijk