Prins Andrew ontbreekt op trouwfoto’s dochter Beatrice

Vorsten

19-07-2020 11:56:55

Prins Andrew is de grote afwezige op de foto’s die Buckingham Palace heeft vrijgegeven van het in beslotenheid gesloten huwelijk van zijn oudste dochter prinses Beatrice met Edoardo Mapelli Mozzi. “Het laat zien hoe diep prins Andrew is gevallen”, aldus Dickie Arbiter, voormalig secretaris voor perszaken van koningin Elizabeth. “Dat hij niet op de foto’s staat, was wellicht te verwachten, maar het is ook uitzonderlijk.”

Buckingham Palace verspreidde daags na het vrijdag in de kapel van Allerheiligen op het terrein van Royal Lodge in Windsor gesloten huwelijk slechts twee opnamen. Eén toont het bruidspaar bij het verlaten van de royaal versierde kerk en één voor de kerk, met Beatrice’s grootouders koningin Elizabeth en prins Philip op corona-veilige afstand. Foto’s van Beatrice (31) met haar ouders prins Andrew en Sarah Ferguson, met haar zus prinses Eugenie of de familie van bruidegom Edoardo (36) heeft het paleis achtergehouden.

Prins Andrew (60) heeft vorig jaar november al zijn publieke taken moeten neerleggen en wordt alleen nog af en toe door paparazzi gespot wanneer hij rondrijdt in het grote park bij Windsor en zijn eigen woning Royal Lodge. Zijn vriendschap met de van seksueel misbruik van minderjarige meisjes beschuldigde en veroordeelde Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein, die vorig jaar kort na zijn arrestatie zijn eigen leven nam, en de wijze waarop Andrew daarover uitleg heeft gegeven, hebben de prins tot paria gemaakt.

Bij het geheim gehouden huwelijk van Beatrice, dat oorspronkelijk eind mei zou plaatsvinden in St James’s Palace met een receptie in de tuin van Buckingham Palace, was Andrew vrijdag wel aanwezig. Hij voerde zijn dochter ook naar het altaar en gaf na afloop een kleine receptie in Royal Lodge, maar volgens Britse media is het voor hem als trotse vader vernederend dat er geen opnamen beschikbaar zijn gesteld van hem met het bruidspaar. Datzelfde geldt overigens ook voor Sarah, die in samenspraak met Beatrice de laatste twee weken alles op alles zette om het huwelijk te regelen.

Dat de foto’s een dag op zich lieten wachten wordt verklaard uit het feit dat koningin Elizabeth vrijdagmiddag ‘Captain’ Tom Moore (100) op bezoek had om hem de ridderslag te geven. Dat bijzondere moment mocht niet worden overschaduwd door het huwelijk van Beatrice.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.