Prins Andrew geïnterviewd door CNBC

Vorsten

10-08-2014 15:48:00

LONDEN – Prins Andrew, de tweede zoon van koningin Elizabeth, heeft een interview gegeven aan de Amerikaanse zakenzender CNBC. In een gesprek met Tania Bryer dat later deze maand wordt uitgezonden, blikt hij in Buckingham Palace terug op zijn jeugd en zijn werkzame leven, zo maakte CNBC bekend.

Andrew, de hertog van York, vertelt hoe het is om in één van ’s werelds beroemdste families op te groeien en verhaalt over zijn 22 jaar bij de Britse Koninklijke Marine. In die periode nam hij ook deel aan de oorlog tegen Argentinië om de Falklandeilanden. Later werd hij Brits handelsambassadeur, hetgeen hem mede de weinig vleiend bedoelde bijnaam ‘Air Miles Andy’ opleverde.

Het verwijt was dat prins Andrew zich maar al te graag liet voorstaan op zijn koninklijke afkomst, en erg gesteld was op de bijbehorende luxe en zich omringde met vaak wat louche zakenvrienden terwijl zijn werk als ‘speciale vertegenwoordiger van het Verenigd Koninkrijk voor internationale handel en investeringen’ eigenlijk niet zoveel opleverde.

Andrew gaat in op de kritiek en verklaart ook waarom hij uiteindelijk zijn positie opgaf. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met het voorbereiden van de jeugd op het opzetten van digitale ondernemingen. ”We moeten zorgen dat ze de juiste vaardigheden ontwikkelen, dat ze het juiste onderwijs krijgen”, aldus Andrew.

Meer Verenigd Koninkrijk