Prins Andrew test positief op corona en mist dankdienst koningin

Vorsten

02-06-2022 17:42:03

Prins Andrew heeft positief getest op corona. De hertog van York kan daardoor vrijdag niet aanwezig zijn bij de dankdienst die wordt gehouden in St Paul’s Cathedral in Londen ter gelegenheid van het regeringsjubileum van koningin Elizabeth, heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. Andrew ontdekte dat hij is besmet toen hij een routinetest onderging.

Volgens Sky News is hij de afgelopen dagen in de buurt van koningin Elizabeth geweest, maar niet meer sinds hij positief testte. Woensdag werd hij nog gefotografeerd toen hij op het koninklijk landgoed in Windsor op zijn paard reed.

De dankdienst was waarschijnlijk het enige onderdeel van de festiviteiten rondom het jubileum van de koningin waar Andrew bij zou zijn. Omdat hij geen werkend lid meer is van de koninklijke familie was hij bijvoorbeeld niet aanwezig bij de feestelijke militaire parade eerder donderdag.

Andrew raakte in 2019 in opspraak toen de Amerikaanse Virginia Giuffre beweerde dat de hertog van York haar jaren geleden heeft misbruikt toen ze nog minderjarig was. De zaak kwam begin maart ten einde toen Andrew een schikkingsbedrag betaalde. Andrew heeft tot op heden altijd ontkend, maar legde wel zijn koninklijke taken neer.


Meer Verenigd Koninkrijk