Prins Andrew vol lof over Estland

Vorsten

31-05-2016 19:03:00

De Britse prins Andrew, de hertog van York, heeft dinsdag in Tallinn deelgenomen aan ‘Breedtegraad 59’ (Latitude59), een internationale technologieconferentie. Daar stonden onderwerpen als kunstmatige intelligentie, virtual reality, en op zogenoemde e-residency gebaseerde diensten.

Estland maakte het in december 2014 mogelijk dat buitenlanders, waar ook ter wereld, een e-ID konden krijgen om op die manier – geregistreerd in Estland – gebruik te maken van de elektronische diensten die het land biedt. Prins Andrew is ook ‘e-resident’ of inwoner van Estland.

“Ons doel is simpel – de administratieve rompslomp wegnemen zodat mensen tijd over hebben om iets productiever te doen: om kinderen op te voeden, om uw bedrijf te laten groeien, de wereld ontdekken, om creatief te denken”, verklaarde premier Taavi Rõivas bij de conferentie.

Zijn land wordt ook wel e-Estland genoemd. “Wat Estland op dat gebied heeft gedaan is bijzonder”, aldus prins Andrew, in zijn openingstoespraak van ‘Latitude59’. Andrew bezocht ook een gymnasium waar leerlingen worden voorbereid op een e-gerichte toekomst, en hij ging op audiëntie bij president Toomas Ilves, een van de aanjagers van e-Estland.

Meer Verenigd Koninkrijk