Andrew spreekt toch niet op Bahrein event

Vorsten

16-05-2014 11:42:00

LONDEN – De Britse prins Andrew spreekt vrijdag toch niet op een bijeenkomst in Londen waar de Golfstaat Bahrein wordt gepromoot. De broer van prins Charles zou het evenement This is Bahrein openen en stond als een van de hoofdgasten op het programma. Dat kwam hem op nogal wat kritiek te staan van mensenrechtenorganisaties, die aandacht vragen voor de onderdrukking van het volk in het koninkrijk.

De hertog van York bezocht de staat regelmatig in zijn tijd als ambassadeur van de Britse buitenlandse handel en staat op goede voet met het koningshuis van Bahrein.

Volgens de Telegraph heeft de prins zijn aanwezigheid op het laatste moment afgezegd, omdat hij vrijdag ook andere verplichtingen heeft. Een woordvoerder van het Britse koningshuis voegt daaraan toe dat Andrew onverminderd voorvechter blijft van goede betrekkingen met Bahrein.

De tweede zoon van koningin Elizabeth zal de koning van Bahrein een dezer dagen waarschijnlijk wel treffen in Windsor, waar de jaarlijkse Royal Windsor Horse Show wordt gehouden.

Meer Verenigd Koninkrijk