Charles beschermheer van speciale expositie

Vorsten

05-05-2014 13:49:00

HANNOVER – Prins Charles is beschermheer voor de tentoonstelling Hannovers Herscher auf Englands Thron 1714-1837. De tentoonstelling is vanaf 17 mei te bezichtigen.

Het is nog niet bekend of de oudste zoon van de Britse koningin Elizabeth II ook zelf een bezoek brengt aan de expositie. Dat konden de organisatoren maandag nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat Charles’ broer prins Andrew op 4 juni naar Hannover komt, meldt DPA.

In Hannover en Groot-Britannië wordt dit jaar royaal stilgestaan bij het feit dat precies 300 jaar geleden keurvorst Georg van Hannover als George I ook op de troon kwam van het Verenigd Koninkrijk. Hij volgde koningin Anne op, die geen levende kinderen had.

De tentoonstelling in Duitsland heeft een budget van 5,5 miljoen euro en is te zien tot en met 5 oktober in vijf kastelen en musea. De Britse koninklijke familie stelt 30 waardevolle stukken voor de expositie beschikbaar. Nooit eerder heeft Groot-Brittannië zoveel uitgeleend voor een expositie, zei projectmanager Katja Lembke, tevens directeur van het Landesmuseum Hannover. Ze zegt dat er nog steeds nauwe banden bestaan tussen Groot-Brittannië en Hannover.


Meer Verenigd Koninkrijk